FØLG OSS PÅ:

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen

ARTISTER

INTERSTATE 20

 

TYLER CHILDERS

I likhet med andre store sydlige historiefortellere, har Tyler Childers, singer-songwriteren fra Kentucky, forelsket seg i stedet. Menneskene, landemerkene og selvfølgelig legendariske øyeblikk fra hans barndom i Lawrence County. Hans formidable debutalbum, "Purgatory", co-produsert av Grammy Award-vinnerne Sturgikk Simpson og David Ferguson, er en selvbiografisk skisse av Childers vei fra ungdom til lykkelig gift. Synd og fristelser, mord og bedrag, demoner og engler. Childers hadde lenge lett etter en spesiell lyd til debutalbumet, da kompisen hans, trommeslageren Miles Miller, introduserte han for Simpson. Simpson sa "Det er denne lyden. Jeg vet hva du prøver å få til; fjellyden". Fortrolig vervet Simpson Ferguson til prosjektet, og sammen med et band, som blant annet inkluderte Stuart Duncan, Michael J. Henderson, Rudd Pahl, Michael Bum og Miles Miller lagde de albumet. Det var her det hele startet, og i senere tid har Childers gitt ut flere album. Siste ble sluppet i 2019 - så det er bare å glede seg til nyere musikk når han intar Oslo Americana Weekend. 

DAVID RITSCHARD

Stockholmeren David Ritschard knocket publikum på Stockholm Americana i midten av juni, akkurat da han slapp det oppsiktvekkende debutalbumet Brobrännaren. Med sanger like originale som Davids fremtoning; i hvit skjorte/ slips, kjekk cowboyhatt på snei..og treningsdress.

 

Spiss øra for sanger som «Hammarbyhöjden revisited», «Inte här (när jeg är här)» og singelen «Som en Hank Williams refräng». Tenk deg «Lyckliga gatan» katapultet inn i et nytt årtusen. David Ritschard – Sveriges urbane cowboy, har I de siste 10 årene turnert som frontmann og låtskriver i bluegrassbandet Spinning Jennies, samt Krokodiltårarna. I juni debuterer han med et fullt album under sitt eget navn. 

Med debutalbumet beveger David Ritschard seg nærmere nåtiden, der vi tidligere har kjent lukten av svensk/amerikansk 60 tall, er det nå moderne, ærlig countrymusikk vi får servert. Sangene er ikke nødvendigvis selvbiografiske, men alltid personlige, forklarer David Ritschard. David har alltid en kjærlighet til til det hardt arbeidende mennesket, de som blir holdt utenfor. - Følelsene og historiene som formidles i amerikansk folkemusikk og tidlig populærmusikk kan vanligvis overføres til svenske forhold. Og i den sammenhengen er det alltid en "trussel" for en svensk countrysanger å havne i dansbandsporet. Det har vært en balansegang i mine prosjekter, og nå når jeg har begynt med ren country, må jeg nok være enda mer forsiktig, spekulerer Ritschard.

BRANDY CLARK

Nashville, Tennessee-baserte Brandy Clark mottok i 2013 sin første, av nå imponerende seks, GRAMMY-nominasjoner. Den gang i kategorien ”Best Country Song” for sitt arbeid sammen med Miranda Lambert på deres No. 1 hit ”Mama’s Broken Heart”. Clarks talent som en helt fantastisk historieforteller ga henne raskt stor suksess i Nashville. Brandy Clark har blant annet skrevet låter for Sheryl Crow, The Band Perry, Reba McEntire, LeAnn Rimes, Billy Currington for å nevne noen.

I 2013 ga Clark ut sitt debutalbum, ”12 Stories”, som ble omfavnet av både musikkelskere og kritikere. Albumet ble nominert til to GRAMMYs, inkludert beste nye kunstner og beste countryalbum. ”12 Stories” ble også kalt ”Beste album i 2013” av blant annet Boston Globe, New York Magazine, NPR og The New York Post. Hun vant også CMA Song of the Year for låta ”Follow Your Arrow”, som hun skrev sammen med Shane McAnally og Kacey Musgraves. Samtidig som hun også ble nominert til CMA New Artist of the Year – samme året.

I 2016 kom utgivelsen av hennes andre album, ”Big Day In A Small Town”, som også mottok to GRAMMY-nominasjoner for beste countryalbum og beste county-soloopptreden.  Clark  toppet igjen kritikernes ”Best of”-lister hos NPR, Rolling Stone, Entertainment Weekly, Billboard.

Det er ingen tvil om at dette gjør Clark til en av countrymusikkens dyktigste artister; elsket av fans, kritikere og andre underholdere. Den berømte musikkritikeren og forfatteren Ann Powers kaller Clark ”en historieforteller av beste kaliber”.  De siste årene har Clark jobbet med bl.a. Willie Nelson, Brandi Carlile, Dwight Yoakam og Sugarland. Gled deg til hun inntar Interstate 20!

MALIN PETTERSEN

Siden slippet av hennes solodebut for under et år siden har Malin Pettersen rukket å vinne Spellemannpris, spille på by:Larm, få sitt eget radioprogram på NRK P13, bli nominert til musikkprisen AmeripolitanAwards i USA og bli finalist i International SongwritingCompetition. At hun også har rukket å spille inn ny musikk i denne hektiske perioden er mektig imponerende – spesielt når nivået er såpass høyt.

Etter å ha frontet countrybandet Lucky Lips i en årrekke, tok Pettersen sine første solo-steg ut i verden, samtidig som bandet hennes ble booket til bransjefestivalen Americanafest i Nashville. Med en opptreden på ærverdige The Station Inn og påfølgende introduksjoner til – og sosialisering med – lokale musikere, kom Pettersen hjem med bagasjen full av inspirasjon og nye låter.

Resultatet er en perlerad av vakre, nedstrippede låter, samlet på et minialbum som ble sluppet 11.oktober. Her hører vi Malin i en helt ny setting; kun henne og gitaren. Det er først og fremst låtskriveren og vokalisten Malin Pettersen som får skinne på denne samlingen, spilt inn i Studio Paradiso i Oslo. Inspirert av sine musikalske helter, Willie Nelson, Lucinda Williams og Ella Fitzgerald, beveger Pettersen seg med letthet mellom country, blues, pop og jazz.
Minialbumet har allerede høstet gode ord fra alt fra Aftenposten til Billboard Magazine og Rolling Stone Magazine.

SIGNE MARIE RUSTAD

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

På tredjeplata When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfulle stemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands. Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på tiden da livet var i flyt og ordene stort sett kom til henne uten problemer.

«Da jeg sakte men sikkert var i ferd med å sette i gang med å skrive musikk igjen, begynte jeg å åpne opp gamle esker. Det er ikke en metafor, men faktiske esker med CD-er, kassetter og vinyl som jeg hørte på i mine formative år. Jeg forsøkte å huske hvordan all denne musikken påvirket meg, og hva den fikk meg til å føle. Jeg hadde skrudd av den måten å ta inn omgivelsene på, for å beskytte meg mot det som hadde gjort livet vanskelig. Gjennom skrive- og innspillingsprosessen av When Words Flew Freely har jeg prøvd å åpne opp for slike følelser igjen,» sier Rustad om arbeidet med plata.

Live har med seg et fantastisk merittert band, bestående av folkemusiker og gitarist Annar By, trommeslager Alexander Lindbäck (The Jayhawks, Roger Græsberg & Foreningen, St. Thomas, m.fl.); pianist Bjørge Verbaan og bassist Njål Uhre Kiese. Bandet løfter Rustads låter opp og bringer den poetiske dynamikken fra platene til live på scenen.

SWEETHEART
 

 

Sweetheart er en trio som oppholder seg i et stillfarent og lavmælt americanalandskap med flygel, pedal steel og akustisk gitar.

 

Mange fikk ørene opp for Sweetheart da trioen i mai ga ut singelen «Ghosts» til svært gode omtaler. EarToTheGround Music skrevi sin anmeldelse: I’ll bet this is the best Norwegian folk song you’ve heard today. In fact, it might be the best Norwegian folk song you’ve ever heard in your life. But kidding aside, I genuinely love this song. Ilike how it’sin no hurry to tell the story. The vocal harmonies are wonderfully tender, pulling the listener in from the start. It’s great that the song feels like a carefully written poem with just enough instrumentation to help the message go down smooth. This is a treasure of a song and I’m fortunate to have found it.

 

22. november slipper Sweetheart ut vinylsingelen «The Dark». B-siden «Your Turn To Pray» har allerede høstet terningkast 6 og omtalt som intenst vakker av Erik Valebrokk.

 

Opprinnelig oppsto Sweetheart som et alternativ country-band i 2003 og spilte i en periode på to år, frem til 2005, over 50 konserter. Bandet fikk radiospilling på NRK P1 og P3 med egenproduserte CDR-utgivelser, og spilte også en minikonsert live på NRK P3. Sweetheart ble spådd en lovende fremtid av bransjeprofiler som Tom Skjeklesæther og Claes Olsen, men ble uten forvarsel oppløst en vinterkveld i 2005. Pausen, som virket å bli evigvarende, var over etter 13 år, og i desember 2018 slapp de debutsingelen «World War 3». Etter gjenoppstandelsen var Sweetheart en trio, og har blant annet spilt på Mono, Eiker Rock, Kulturnatt Drammen og Piknik i Parken (natt), og på John Dee under klubbdagen på Øyafestivalen nå i august.